RECEPTEK

Cheddar-jalapenos csirkemell tekercsek

Cheddar-jalapenos csirkemell tekercsek

  • 1kg csirkemellfilé
  • 1 tasak Hamé SÜLT CSIRKE FŰSZERKEVERÉK
  • 15-20 dkg vörös cheddar sajt
  • 2-3 friss jalapeno paprika
  • 1 tojássárgája (L)
  • 8-10 szelet bacon
  • 2-3 ek olaj
  • 1-2 ek méz vagy juharszirup
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 kis csokor korianderlevél
  • 1 lime

A mellfiléket hosszában vágd be, de ne vágd át teljesen! Hajtsd szét, tenyérrel vagy egy kislábos aljával kicsit lapítsd ki, de ne vékonyítsd el! A sajtot reszeld le a reszelő nagylyukú oldalán! A jalapeno-t hosszában vágd ketté, magozd ki (javasolt gumikesztyűt használni)! Ha óvatosabb csípősséget szeretnél az ereket is vágd ki, aprítsd apró kockákra! Keverd össze a sajtot a jalapeno kockákkal, adj hozzá 1 tojássárgáját, dolgozd össze! A sajtos tölteléket nyomkodd össze kis hengerekbe, tégy egyet-egyet a csirkemellek szélesebb oldalára, két oldalt hajtsd a sajtra a hús széleit, szorosan tekerd fel! A tekercseket szorosan burkold be a baconszeletekkel! Tégy 2-3 evőkanál olajat egy mélyebb tepsibe, tedd bele a tekercseket, fedd be alufóliával és 180℃-n süsd 30 percig! Emeld a hőmérsékletet 190 ℃-ra, a tekercseket vékonyan kend át mézzel vagy juharsziruppal, süsd tovább 8-10 percig, hogy a bacon ropogós legyen! Tálalás előtt szórd meg az aprított újhagymával, korianderrel, kínálj mellé lime cikkeket!