RECEPTEK

Fehérboros grill karaj

Fehérboros grill karaj

  • 1 kg csont nélküli hosszúkaraj (legjobb a nyak/tarja felől eső része )
  • 1,5 ek (45g) mustár
  • 1 tasak Hamé FLEKKEN GRILL FŰSZERSÓ
  • 3-4 szál (10g) friss kakukkfű
  • 2-3 db újhagyma
  • 2 dl száraz, gyümölcsös karakterű fehérbor (Sauvignon Blanc vagy Irsai Olivér)
  • 5-7 ek (1 dl) olaj
  • 1 csapott tk (5g) só

Vágd durvára a kakukkfüvet, újhagymát! Tedd egy kis lábosba, adj hozzá 1 tk sót, öntsd fel a fehérborral és lassú-közepes tűzön, időnként megkeverve forrald be a felére (kb. 8-10 perc)! Szűrd le, a levet tedd félre, hagyd hűlni!

Keverd el a Hamé FLEKKEN GRILL FŰSZERSÓt az olajjal és a mustárral. Öntsd hozzá a leszűrt, fűszeres bort, keverd simára! 

Kend be alaposan a hússzeleteket a páccal, öntsd rájuk a maradék pácot, rázd jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácold 1 éjszakán keresztül! 

Sütés előtt 1-2 órával vedd ki a húst a hűtőből. 

A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn – 2-3 percenként –  megforgatva süsd 8-10 percig.