RECEPTEK

Fokhagymás, gyömbéres nyúlpecsenye

Fokhagymás, gyömbéres nyúlpecsenye

  • 4 db pecsenye nyúlcomb (250-300g/db)
  • 1 tasak Hamé FOKHAGYMÁS GRILL FŰSZERKEVERÉK
  • 1-1,5 dl olaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (200-220g)
  • 3-5 cm gyömbérgyökér

A nyúlcombokat töröld szárazra, közvetlenül a csontok mellett, végig, vágj a húsba, de ne metszd át! A megtisztított hagymát vágd félkarikára, a meghámozott gyömbért vékony karikákra! A Hamé FOKHAGYMÁS GRILL FŰSZERKEVERÉKet keverd el az olajban, add hozzá a hagymát, gyömbért, öntsd a nyúlcombokra, keverd át alaposan, hogy a húst bevonja a pác! Légmentesen lezárva tedd hűtőbe, legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára! Grillezés előtt 1 órával vedd ki a hűtőből, de hagyd a pácban! Ha kész a közepesen erős parazsad, vedd ki a húst a pácból, törölgesd át papírtörlővel! A pácot szűrd le! A nyúlcombokat tedd egyesével egy-egy dupla vagy tripla rétegű alufólia darabra, oszd szét rajtuk a leszűrt gyömbéres hagymát, csomagold be szorosan! 

Húzd félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt nyúlcombokat tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 8-10 percenként megforgatva, süsd 30 percig! Óvatosan vedd ki a combokat az alufóliából, és a fóliában keletkezett szaftot mentsd meg egy kis tálba! Közepesen erős parázs felett, a saját szaftjával kenegetve, sűrűn megforgatva süsd készre 6-8 perc alatt! Tedd félre, kend még át a szafttal, lefedve hagyd pihenni 4-5 percig!

Tipp: készítheted bőrnélküli csirke felsőcomb filével is. Ez esetben elegendő 20 percig sütni alufóliában. Amikor kivetted a fóliából, az elkészítést a fentiek szerint folytasd!