A darált húst alaposan dolgozd el a SASLIK GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, puha vajjal, joghurttal, mustárral és a finomra vágott korianderlevéllel! Tedd a hűtőbe lefedve 1-2 órára!
Ezalatt készíthetsz egy finom salátát, vagy a maradék görög joghurtból mentás-fokhagymás öntetet a hús mellé.
A húst oszd 10-12 adagra! Nedves kézzel formálj belőlük hengereket, húzd fel beáztatott, lapos fanyársakra vagy szögletes, szélesebb fémnyársakra. Fontos, hogy lapos vagy szögletes nyársakat használj, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon átforogni a húsban. Jó szorosan szorítsd a húst a nyársakra, a végek felé akár kicsit el is keskenyedhet! Tedd vissza a hűtőbe fél órára! Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süsd 17-20 percig! Sütés után lefedve pihentesd 5-7 percig. Ha van kéznél néhány tortilla vagy pita, a pihentés alatt át tudod őket melegíteni a parázs felett.
Tálald salátával, pitában vagy tortillában fokhagymás mentés öntettel!Tipp: használj kicsit zsírosabb húsokat, hogy ne legyen száraz a végeredmény! A vajat és a joghurtot is azért tesszük bele, hogy szaftosabb maradjon. Készítheted csak sertésből, esetleg pulyka darált húsból is, de ez esetben érdemes hozzáadni apróra vágott füstölt csemegeszalonnát is.