A csirkecombokat alaposan tisztítsd meg a tollmaradványoktól! Közvetlenül a csontok mellett, végig, vágj a húsba, de ne metszd át! Öntsd a tasak tartalmát egy tálba, forgasd át a combokat a pácban, hogy egyenletesen fedjen minden darabot! Pácold minimum 2 óráig, maximum 16 óráig a hűtőben. Sütés előtt 30-45 perccel vedd ki a hűtőből! A combokról ujjaiddal húzd le a pác nagyobb részét! Húzd félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a combokat tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 6-8 percenként megforgatva, grillezd 20-25 percig! Amikor fordítasz, kend is meg vékonyan a maradék páccal!
A combokat húzd át a parázs fölé, és piríts rá, oldalanként 7-9 percig, de már ne kenegesd! Hagyd pihenni 5-7 percig lefedve! Pihentetés után szúrj egy vékony hústűt a felsőcombba, ha a kiszivárgó folyadék áttetsző, minden OK, ha „véresnek” tűnik, tedd vissza lassú parázs fölé, további 4-5 percre.
A bulgurt készítsd el a csomagolásán olvasottak szerint! Ha elkészült lazítsd fel egy villával!
Hámozd meg az uborkát, vágd hosszában negyedekre, vágd kis kockákra! A paprikát is vágd kis kockákra! Keverd össze az elkészült langyos bulgurt az átöblített csicseriborsóval, a friss zöldségekkel (uborka, kaliforniai parika, bébi spenót, aprított petrezselyem) és az olíva olajjal. Ízesítsd citromlével, szárított áfonyával, sóval! Fűszerezd borssal, esetleg csapott teáskanál őrölt római köménnyel! Hűtsd legalább 1 órán keresztül!