A grillsajtot vágd kb3x3cm-es kockákra, szórd rá a Hamé Grillsajt fűszerkeveréket, locsold meg olívaolajjal, forgasd át alaposan, tedd félre 20-30 percre vagy akár 1 órára! A paprikákat vágd hasonló kockákra, a cukkinit vékony szeletekre! A hagymát cikkekre (a cikkek külső vastagabb, íves részeit használd, a belső részeket használd fel egy finom salátához)! A nyársra fűzz fel egy hagymát, az öblös oldalával befelé, majd váltogatva a sajtot, paprikákat, hagymát és a cukkinit hullámosan, és zárd le egy hagymával, az öblös oldalával befelé! Az elkészült nyársakat kend át a maradék páccal! Közepes erősségű parázson, időnként átforgatva süsd készre 4-5 perc alatt! Ügyelj arra, hogy ne pakold tele a sütőfelületet! A nyársakról lecsepeghet az olaj, lángra kaphat és megéghet a sajt.
Tipp: válassz lapos vagy szögletes nyársakat, így az olvadó sajt nehezebben csúszik meg rajta, és könnyebben át tudod fordítani a grillezés közben.