RECEPTEK

Grillezett sajtnyársak

Grillezett sajtnyársak

  • 1 kg natúr grillsajt (használhatsz fele-fele arányban grill és félkemény kecskesajtot is)
  • 1 tasak HAMÉ GRILLSAJT FŰSZERKEVERÉK
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
  • 1 kisebb cukkini
  • lapos vagy szögletes bambusznyársak (ezeket használat előtt 30 perccel áztasd be)

A grillsajtot vágd kb3x3cm-es kockákra, szórd rá a Hamé Grillsajt fűszerkeveréket, locsold meg olívaolajjal, forgasd át alaposan, tedd félre 20-30 percre vagy akár 1 órára! A paprikákat vágd hasonló kockákra, a cukkinit vékony szeletekre! A hagymát cikkekre (a cikkek külső vastagabb, íves részeit használd, a belső részeket használd fel egy finom salátához)! A nyársra fűzz fel egy hagymát, az öblös oldalával befelé, majd váltogatva a sajtot, paprikákat, hagymát és a cukkinit hullámosan, és zárd le egy hagymával, az öblös oldalával befelé! Az elkészült nyársakat kend át a maradék páccal! Közepes erősségű parázson, időnként átforgatva süsd készre 4-5 perc alatt! Ügyelj arra, hogy ne pakold tele a sütőfelületet! A nyársakról lecsepeghet az olaj, lángra kaphat és megéghet a sajt. 

Tipp: válassz lapos vagy szögletes nyársakat, így az olvadó sajt nehezebben csúszik meg rajta, és könnyebben át tudod fordítani a grillezés közben.