A húst keverd át a TEXAS GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, szódabikarbónával, citromlével! Lassan adagolva, folyamatosan keverve, add hozzá a hideg marha alaplevet (készítheted leveskockából is)! Lefóliázva, hűtőben pihentesd legalább 3 óráig, de még jobb, ha 1 éjszakán keresztül! Nedves vagy enyhén olajos kézzel formázz a húsból 2-2,5cm vastagságú, 6-8 cm hosszú, 5-6 cm széles, 10-11 cm hosszú téglatesteket! Grillezzd lassú faszénparázson 7-8 percen keresztül kétszer, háromszor átforgatva! A lilahagymát vágd félkarikára, tedd egy nagyobb tálba! A kisült forró húsokat tedd a lilahagymához, forgasd át, hagyd a hagymában 4-5 percre.
A tortilla lapokat a melegítsd fel a parázson, oldalanként 10-15 másodperc alatt! A tortilla lap méretétől függően tégy 1-2 szelet sajtot, egy-két húst a tortilla-ra, szórj rá hagymát, szeletelt paradicsomot, csíkokra vágott jégsalátát, fedd be sajttal és 4 oldalát hajtsd egymásra! Az utolsó hajtásnál tégy egy kisszeletke sajtot az oldalak közé, hogy a megolvadó sajt megtartsa a hajtást!
A maradék közepes-alacsony parázson grillezd oldalanként 2-3 percig! Kezd a hajtott felével lefelé!
Tipp: készítheted sertés-marha vegyes darálthússal is, sőt burgerként is beválhat, de számíts rá, hogy a húspogácsák ducibbak lesznek a sütés után.