A padlizsánt szurkáld meg néhány helyen villával! Közepesen erős parázson grillezd a padlizsánokat – az egész paprikákkal együtt – kb. 15- 17 percig! (Sütheted sütőben is – 220°C-on 25-30 percig.)
Ezalatt a cukkinit hosszában szeleteld kb. 0,5 cm vastag szeletekre, kevés olivaolajjal megkenve grillezzd 3-4 percig. Ha kész, tedd félre.
A vöröshagymát vágd negyedekre, grillezd a cukkinivel 5-7 percig.
A megsült, még forró paprikákat tedd egy tálba, fedd be nedves konyharuhával vagy alufóliával, hagyd állni 10 percig! A pihentetés után húzd le a héját.
Amíg pihen a paprika, hámozd meg padlizsánokat, tedd egy szűrőbe, hagyd, hogy a leve kicsepegjen (kicsit meg is nyomkodhatod)!
A grillezett zöldségeket ömlesztve tedd egy nagy vágódeszkára, aprítsd durvább darabokra! Tedd egy nagy tálba, fűszerezd a Hamé ZÖLDSÉG GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, add hozzá a maradék olivaolajat, alaposan keverd át!
Fogyaszd langyosan grillezett húsok mellé, vagy hidegen pirítósra kenve.