RECEPTEK

Grillezett zöldségkrém (enyhén csípős)

Grillezett zöldségkrém (enyhén csípős)

  • 1 tasak Hamé ZÖLDSÉG GRILL FŰSZERKEVERÉK
  • 2 kisebb (500g) padlizsán
  • 1 közepes (300 g) cukkini
  • 4-5 db (500g) piros húsú paprika
  • 2 nagy fej (200 g) vöröshagyma
  • 6-8 ek olivaolaj

A padlizsánt szurkáld meg néhány helyen villával! Közepesen erős parázson grillezd a padlizsánokat – az egész paprikákkal együtt – kb. 15- 17 percig! (Sütheted sütőben is – 220°C-on 25-30 percig.)

Ezalatt a cukkinit hosszában szeleteld kb. 0,5 cm vastag szeletekre, kevés olivaolajjal megkenve grillezzd 3-4 percig. Ha kész, tedd félre.

A vöröshagymát vágd negyedekre, grillezd a cukkinivel 5-7 percig.

A megsült, még forró paprikákat tedd egy tálba, fedd be nedves konyharuhával vagy alufóliával, hagyd állni 10 percig! A pihentetés után húzd le a héját.

Amíg pihen a paprika, hámozd meg padlizsánokat, tedd egy szűrőbe, hagyd, hogy a leve kicsepegjen (kicsit meg is nyomkodhatod)!

A grillezett zöldségeket ömlesztve tedd egy nagy vágódeszkára, aprítsd durvább darabokra! Tedd egy nagy tálba, fűszerezd a Hamé ZÖLDSÉG GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, add hozzá a maradék olivaolajat, alaposan keverd át!

Fogyaszd langyosan grillezett húsok mellé, vagy hidegen pirítósra kenve.