Nyisd ki a HAMÉ GYROS Fűszerkeverék tasakot, tégy bele 1 tk szódabikarbónát, zárd vissza a zipzárral, rázd össze alaposan! A túrót keverd össze a tojással, kukoricadarával, 1 tk fűszerkeverékkel, tedd a hűtőbe! A darálthúst dolgozd össze a maradék fűszerkeverékkel! A citromlevet add a húsleveshez! A folyadékot lassan, 2-3 részletben, dolgozd össze a darálthússal! Hagyd állni legalább 2 óráig, de lehet egy éjszaka is! Nedves kézzel formálj kb. 6-7cm átmérőjű gombócokat, két sütőpapírlap között lapítsd ki egyenletes, kb. 0,5cm vastagra (pl.: egy szélestalpú pohárral)! Oszd szét a juhtúrót a húspogácsák felén – fedd le egy-egy üres húspogácsával és a széleket nyomkodd össze! Óvatosan egyengesd simára a húslepényeket! Vékonyan kend meg mindkét oldalát kevés olajjal! Közepes erősségű parázson süsd – 3-4 percenként megfordítva – 15-20 percig! Amíg sül a hús, a meghámozott lilahagymákat vágd vékony szeletekre! Szórj egy keveset a szeletelt hagymából egy hőálló tál aljára, az elkészült, forró töltött húslepényekből tégy rá egy-kettőt, szórj rá egy vékony réteget a friss hagymából! Rétegezd a hagymát és a forró húslepényeket, fedd le! Hagyd pihenni lefedve 5-7 percig! Tálald a hagymával együtt, ajvárral vagy a Grillezett Zöldségkrém krémmel.