RECEPTEK

Kéksajttal töltött szűzérmék

Kéksajttal töltött szűzérmék

  • 1 kg sertésszűz törzs (a fej és farok rész kiválóan alkalmas frissensült aprópecsenyékhez)
  • 1 tasak Hamé FLEKKEN GRILL FŰSZERSÓ
  • 200 g kéksajt
  • 250 g szeletelt bacon
  • 3 db (600g) savanykás zöld alma (Mucsu, Granny Smith)
  • 2 közepes fej (150g) vöröshagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál almaecet
  • 1,5 dl tejszín
  • 50 g vaj

A húst keresztben szeleteld fel kétujjnyi (3,5-4cm) vastag érmékre! Az érmék egyik függőleges oldalán ejts egy vékony bemetszést és a kés fokával tágíts egy üreget az érmék belsejében, úgy, hogy ne sértsd meg a külső felszínt! Tölts bele egy-egy kéksajt kockát! Szorosan tekerd körbe a baconszeletekkel, szórd meg egyenletesen 2-3 teáskanálnyi (kb. 20g) FLEKKEN GRILL FŰSZERSÓval, kend át kevés olajjal és hagyd állni 20-25 percig szobahőmérsékleten!

Az almák magházát szúrd ki, az egész almákat grillezd közepes parázson 10-15 percig! A megsült almákat hámozd meg!

A hagymát vágd kis kockákra, 1 evőkanál olajon pirítsd világos sárgára! Add hozzá a mézet, karamellizáld további 3-4 percig! Add hozzá a vajat, a maradék 7-8 g FLEKKEN GRILL FŰSZERSÓt, és az ecetet! Forrald be felére! Add hozzá a kiskockára vágott, hámozott sült almát, végül – lassan öntve, folyamatosan kevergetve a tejszínt! Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve forrald 2 percig!

A pácolt szűzérméket grillezd gyakran forgatva, közepes erősségű parázson 12-15 percig! Pár perces pihentetés után tálald az almás mártással, grillen pirított barnakenyérrel!