A csirkecombokat (vagy fél csirkét) tisztítsd meg alaposan, és egyenletesen a bőr alatt is dörzsöld be a Hamé Gyros fűszerkeverék ¾-vel! Egy tálban keverj össze 3 ek olívaolajat, a citromhéjat, 2 ek citromlevet, a mézet és a kb 100g joghurtot! Forgasd bele a húst, dörzsöld bele a pácot, majd legalább 3 órára (vagy egy éjszakára) tedd hűtőbe!
A megmosott, leszárított padlizsánokat vágd félujjnyi vastag szeletekre! Egy tálban keverd össze a maradék 4 ek olívaolajat a maradék ¼ tasak Hamé Gyros fűszerkeverékkel, add hozzá a balzsamecetet forgasd bele a padlizsán szeleteket!
Készíts közepesen izzó faszénparazsat, húzd a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a combokat tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 6-8 percenként megforgatva, grillezd 20-25 percig! Amikor fordítasz, kend meg vékonyan a maradék joghurtos páccal!
Közben a padlizsánszeleteket grillezd meg a parázs felett oldalanként 3-4 percig.
A combokat is húzd át a parázs fölé, piríts rá, oldalanként 5-6 percig, de már ne kenegesd! Szedd tálra, hagyd pihenni 5-7 percig lefedve!
Ha fél csirkét sütsz, a fentiek alapján indirekt hőn készítsd, de legalább 40-50 percig süsd, 8-10 percenként megforgatva!
A maradék 300g joghurtot keverd össze a frissen aprított zöldekkel (petrezselyem, kapor, újhagyma). Ha nem muszáj ne sózd, mártogasd bele a fűszeres húst, grillezett padlizsánt!