RECEPTEK

Lime-korianderes csirkemellnyárs

Lime-korianderes csirkemellnyárs

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 tasak Hamé SZÁRNYAS FOLYÉKONY GRILL PÁC
  • 3 ek (35-40g) majonéz
  • 1 dl tejszín (nem cukrozott 30% zsírtartalommal)
  • 2 db lime
  • 1 közepes csokor (40g) koriander levél
  • 8-10 db bambusznyárs

Keverd simára a SZÁRNYAS FOLYÉKONY GRILL PÁC tasak tartalmát a majonézzel, tejszínnel! Add hozzá a lime-ok reszelt héját, levét és a durvára vágott koriander leveleket! Keverd át!

A megmosott, szárazra törölt csirkemell filéket vágd kb. 1 cm vastag szeletekre, majd 6-8 cm széles kockákra!

Forgasd át a húst a pácban, hogy egyenletesen fedjen minden darabot!

Hagyd pihenni minimum 2 óráig, maximum 16 óráig a hűtőben! A pácolás alatt legalább egyszer forgasd át a húst a pácban! 

Sütés előtt 1-2 órával vedd ki a húst a hűtőből.

Fűzd a húst beáztatott bambusznyársakra, és lassú parázson, gyakran megforgatva, grillezd 10-12 percig.

Készítheted csirkecomb filéből is, de grillezd 4-5 perccel tovább.