Főzd meg a héjas burgonyát annyi sós vízben, ami ellepi (számolj literenként jó evőkanál kb. 12g sóval)!
A megfőtt burgonyát forrón hámozd meg, add hozzá a sertészsírt vagy vajat, és még forrón, krumplitörővel vagy villával törd össze (pici darabok maradhatnak)! Tedd félre, hagyd kihűlni!
A lisztet szárazon keverd el a HAMÉ SASLIK GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, sóval, élesztővel, cukorral. Add hozzá a KIHŰLT burgonyát, dolgozd el morzsalékosra, az olvasztott zsiradékból adj hozzá 1 evőkanálnyit. Dagasztó mozdulatokkal keverd össze és önts hozzá 1 dl hideg vizet! Dagaszd rugalmasra (akár konyhagéppel), az edény falától elváló tésztává!
A bedagasztott tésztát emeled ki a keverőtálból, szórj az edény aljára kevés lisztet, majd tedd vissza a tésztát. Szórj a tetejére kevés lisztet, fóliával letakarva tedd a hűtőbe 2-3 órára!
Sütés előtt 15 perccel vedd ki a hűtőből a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán formálj 7-8 cm átmérőjű gömböket. Konyharuhával letakarva hagyd kelni 5-7 percig. Közvetlenül sütés előtt nyújtsd 3-5 mm vastagságúra, kend meg az olvasztott zsírral az egyik oldalát. A zsírozott oldallal lefelé kezd sütni a grillen – 2 percenként megforgatva – süsd 6-8 perc alatt készre a parázson.