A CSÍPŐS MUSTÁROS FOLYÉKONY GRILL PÁCot keverd simára a tejföllel! Add hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverd át.
Add a húshoz a tejfölös, fűszeres keveréket, dolgozd össze alaposan! Formázz belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzd fel a nyársakra. Lefedve, hűtőben pácold legalább 2 órán keresztül, de maximum 16 óráig. Sütés előtt 30 perccel vedd ki a hűtőből!
Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süsd 14-16 percig.
Tipp:
lapos vagy szögletes nyársakat használj! Így sütés közben a nyárs nem tud átforogni a húsban, így valóban meg tudod forgatni a húsgombócokat.
Készítheted vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.