RECEPTEK

Mustáros-rukkolás húsgombócok

Mustáros-rukkolás húsgombócok

  • 80 dkg darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal)
  • 1 tasak Hamé CSÍPŐS MUSTÁROS FOLYÉKONY GRILL PÁC
  • 1 kis pohár tejföl (150g)
  • 3 marék rukkola (kb. 40g)
  • 1 kisdoboz (20g) friss kakukkfű
  • Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak

A CSÍPŐS MUSTÁROS FOLYÉKONY GRILL PÁCot keverd simára a tejföllel! Add hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverd át.

Add a húshoz a tejfölös, fűszeres keveréket, dolgozd össze alaposan! Formázz belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzd fel a nyársakra. Lefedve, hűtőben pácold legalább 2 órán keresztül, de maximum 16 óráig. Sütés előtt 30 perccel vedd ki a hűtőből!

Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süsd 14-16 percig.

Tipp: 

lapos vagy szögletes nyársakat használj! Így sütés közben a nyárs nem tud átforogni a húsban, így valóban meg tudod forgatni a húsgombócokat.

Készítheted vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.