RECEPTEK

Paprikás-tejfölös csirkecomb – a GRILL verzió

Paprikás-tejfölös csirkecomb – a GRILL verzió

  • 1-1,2 kg csirkecomb
  • 1 tasak Hamé SÜLT CSIRKE FŰSZERKEVERÉK
  • 400 g tejföl (20% zsírtartalommal)
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3-4 szál szárzeller
  • 1db TV paprika
  • 1tk paradicsompüré

A csirkecombokat alaposan tisztítsd meg a tollmaradványoktól! Közvetlenül a csontok mellett, végig, vágj a húsba, de ne metszd át! A SÜLT CSIRKE FŰSZERKEVERÉKet és a paradicsompürét egy habverővel keverd el a tejfölben! Add hozzá a vékony szeletekre vágott zellerszárat, TV paprikát és a karikára vágott újhagyma fehér részét (az üde zöld részeket használd fel egy finom salátához), keverd el! Alaposan forgasd át benne az előkészített combokat! Pácold hűtőben min. 4- max. 16 óráig! Sütés előtt 30-45 perccel vedd ki a hűtőből! A combokról ujjaiddal húzd le a pác nagyobb részét, hogy zöldségdarabok se maradjanak rajta! Tégy félre 2 evőkanálnyi zöldségmentes tejfölös pácot, a maradékot keverd el 1dl vízzel és időnként megkeverve forrald be felére, szűrd, passzírozd át egy finomabb szűrőn, tedd félre!

Húzd a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a combokat tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 6-8 percenként megforgatva, grillezd 20-25 percig! Amikor megfordítod, kend meg vékonyan a maradék tejfölös páccal!

A combokat húzd át a parázs fölé, és piríts rá, oldalanként 5-6 percig, de már ne kenegesd! Szedd tálra, hagyd pihenni 5-7 percig lefedve! Tálald a leszűrt paprikás mártással, grillkenyérrel vagy faszénen pirított friss kenyérrel.