RECEPTEK

Sajtos grill cukkini

Sajtos grill cukkini

  • 1kg pizza mozzarella (érdemes kipróbálni félkemény juh vagy kecskesajttal is vagy többféle sajttal)
  • 1 tasak HAMÉ GRILLSAJT FŰSZERKEVERÉK
  • 6-8 ek olívaolaj
  • 3-4 db vastagabb cukkini
  • 25-30 dkg koktélparadicsom
  • 5-6 db mogyoróhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk morzsolt vagy frissen aprított oregánó levél
  • 6-8 db bambusznyárs

A sajtot vágd 4x4x1,5cm darabokra, szórd rá a Hamé Grillsajt fűszerkeveréket, locsold meg olívaolajjal, forgasd át alaposan, tedd félre 20-30 percre!  A cukkini két végét vágd le, szeleteld fel hosszában vékony szeletekre! Enyhén sózd meg, tedd félre! A begyújtott grillen, erős (akár kicsit még lángoló) parázs felett grillezd meg a félbe vágott mogyoróhagymát, és a szárán hagyott paradicsomokat – a száránál fogva néha megforgatva – süsd körbe (kicsit meg is feketedhetnek)! A megsült paradicsomokról húzd le a héját, ha jól sütötted ez könnyen fog menni. A meghámozott paradicsomot dobd a grillezett hagymákkal együtt egy turmixgépbe, add hozzá a fokhagymát, fűszereket, 1 tk sót. Aprítsd enyhén darabosra. Kóstold meg, ízlés szerint adj hozzá sót, esetleg 2-3ek Hamé csemege vagy csípős ketchupot. Ne legyen túl fűszeres, a sajt a főszereplő!

A lesózott cukkinit törölgesd szárazra. Közepes erősségű parázson, időnként megforgatva süsd 2-3 percig, amíg megsül a cukkini majd a sajtot helyezd rá a cukkinira és süsd további 2-3 percig amíg a sajt szépen olvadni kezd.

Tálald a grillezett hagymás-paradicsomos mártogatóssal!