RECEPTEK

Szaftos bőrős grillezett csirkemell

Szaftos bőrős grillezett csirkemell

  • 1 kg bőrös csirkemell filé (kérésre a hentes leválasztja a bőrös filéket az egész csontos csirkemellről)
  • 1 tasak Hamé FOKHAGYMÁS GRILL FŰSZERKEVERÉK
  • 400-450g tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál extraszűz olíva olaj

Keverd el a tasak tartalmát a tejfölben és az olajban, keverj hozzá egy kiscsokor frissen aprított petrezselyemzöldet! Alaposan forgasd át benne az egészben hagyott mellfilé darabokat. Pácold hűtőben legalább 8 órán, de akár 16 órán keresztül is!

A csirkemell darabokról ujjaiddal húzd le a pác nagyobb részét és egyesével csomagold be 2 rétegnyi alufóliába! Húzd félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt csirkemelleket tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 5-7 percenként megforgatva, süsd 20 percig! 

Óvatosan vedd ki a melleket az alufóliából, ügyelj, hogy a keletkezett szaft megmaradjon! Közepesen erős parázs felett, előszőr bőrrel lefelé grillezd a melleket 3-4 percig, majd 2-3 percenként megforgatva süsd készre 10-12 perc alatt! Sütés alatt kenegesd az alufóliákban keletkezett szafttal. Tálald salátával, krémes-parmezános burgonyapürével!