RECEPTEK

Szilvás – sörös csirkeszárnyak

Szilvás – sörös csirkeszárnyak

  • 600-700 g 2 ízületes csirkeszárny
  • 1 tasak Hamé SÖRÖS FOLYÉKONY GRILL PÁC
  • 8-10 db magozott aszalt szilva
  • 2 ek almaecet
  • 2 tk nádcukor
  • 1 tk só
  • 100-120g Hamé Szilvás-Áfonyás Grill szósz

A szilvát vágd vékonyabb szeletekre, add hozzá a nádcukrot, ecetet, sót, hagyd állni 10-15 percig. Ezalatt tisztítsd meg alaposan a csirkeszárnyakat! Keverd a szilvához a SÖRÖS FOLYÉKONY GRILL PÁCot, forgasd át a szárnyakat a pácban, hogy egyenletesen fedjen minden darabot! Pácold minimum 2 óráig, maximum 16 óráig a hűtőben! A pácolás alatt legalább egyszer forgasd át a szárnyakat a pácban! Sütés előtt 25-30 perccel vedd ki a hűtőből!

A pác nagyját húzd le az ujjaiddal a szárnyakról! A maradék páchoz adj 1 dl hideg vizet, forrald fel, lassú tűzön, kevergetve főzd 8-10 percig! Húzd le a tűzről, add hozzá a Hamé Szilvás-Áfonyás Grill szószt, pürésítsd botmixerrel, hagy kicsit hűlni!

A szárnyakat lassú-közepes parázson, 2-3 percenként megforgatva grillezd 15-20 percig, közben 4-5 percenként kenegesd a felfőzött páccal! A megsült, forró szárnyakat tedd vissza a felfőzött pácba, hagyd pihenni 3-5 percig! Sültkrumpli, zellerszár vagy kukorica tortilla chips passzol mellé!