RECEPTEK

Tepsis-burgonya saláta pikáns öntettel

Tepsis-burgonya saláta pikáns öntettel

  • 1,5 kg kifli burgonya (salátának való A típusú) 
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 tasak HAMÉ SÜLTKRUMPLI FŰSZERKEVERÉK
  • 1 tk füstölt paprika
  • 4 ek tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 2 ek Hamé MUSTÁROS MÉZES GRILL SZÓSZ
  • 2 tk almaecet
  • 1 ek porcukor
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 3 fej lilahagyma
  • 2-2 ek frissen aprított petrezselyem és kapor

A burgonyát alaposan mosd meg, csak akkor hámozd meg, ha szükséges pl.: nagyon „öreg” a héja! Negyedeld vagy felezd mérettől függően. Forralj egy nagyobb lábosban vizet, enyhén sózd meg és add a burgonyát a forrásban lévő vízhez! Újraforrástól számított 2 percig főzd, majd zárd el, hagyd a forró vízben további 5 percre! Szűrd le, csepegtesd le alaposan! Hagyd jól megszáradni, ezalatt készítsd el az öntetet!

A tejfölt, majonézt, Hamé MUSTÁROS MÉZES GRILL SZÓSZt, 3 ek olíva olajat, a füstölt paprikát és az almaecetet keverd össze egy nagyobb tálban (a krumpli is férjen majd el benne)! Add hozzá a reszelt fokhagymát kiskockára vágott lilahagymát és az aprított zöldeket! Tedd félre!

Forrósíts fel egy nagyobb serpenyőt, ha már igazán forró önts bele 2ek olíva olajat, add hozzá az előfőzött burgonyát, pirítsd körbe 3-4 perc alatt, vedd le a tűzről, szórd meg a HAMÉ SÜLTKRUMPLI FŰSZERKEVERÉKkel, rázd össze alaposan! A még forró burgonyát keverd össze az öntettel, tálald langyosan vagy hidegen grillezett fehér húsok vagy halak mellé!