Lassú tűzön, időnként megkeverve olvaszd fel a nádcukrot az olajban! Ezalatt szeleteld fel félkarikára a vöröshagymát, add a felolvadt cukorhoz, sózd 2 csapott tk sóval és kevergetve párold 4-5 percig!
Öntsd hozzá az almaecetet, szójaszószt, lassú tűzön főzd további 5 percig! Húzd félre, hagyd hűlni 8-10 percig! Add hozzá a ketchup-ot, mustárt és a TEXAS GRILL FŰSZERKEVERÉKet! Botmixerrel keverd simára!
Az oldalast darabold fel a csontok mentén, ízlés szerinti méretűre! Kend be alaposan minden oldalról a páccal és lefedve, hűtőben pácold 1 éjszakán keresztül! Sütés előtt 1-1,5 órával vedd ki a hűtőből!
Az oldalas darabokról ujjaiddal húzd le a pác nagyobb részét és egyesével csomagold be 2-3 rétegnyi alufóliába! Húzd félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt oldalasokat tedd a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, csukd le a grillsütő fedelét (ha nincs lecsukható tetőd, fedd be egy hőálló tállal) és 10-12 percenként megforgatva, süsd 40 percig!
Vedd ki az oldalasokat az alufóliából! Közepesen erős parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva süsd készre 15-20 perc alatt!Tipp: csökkentheted a grillezési időt, ha az oldalast pácolás előtt forrásban lévő, enyhén sós vízben, lassú, gyöngyöző forralással előfőzöd (45-50 perc). Az előfőzött oldalast még forrón tedd a pácba, hagyd kihűlni, és lefedve, hűtőben pácold 1 éjszakán keresztül! Ily módon grillezheted rögtön közepes parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva 15-20 percig.