RECEPTEK

Texasi mustáros pulykamell

Texasi mustáros pulykamell

  • 1kg pulykamell belső filé
  • 1 tasak Hamé TEXAS GRILL FŰSZERKEVERÉK
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 dl olaj

A belső filékről távolítsd el az esetleges felszíni hártyákat! Keverd el a tasak tartalmát az olajban a mustárral és a majonézzel. Ha igazán ütős csípősséget szeretnél elérni keverj hozzá kevés chiliszószt! Alaposan forgasd át benne a hússzeleteket! Pácold hűtőben legalább 8 órán, de akár 16 órán keresztül is! Sütés előtt 1-1,5 órával vedd ki a hűtőből. 

Húzd le a nagyja pácot a húsokról és lassú parázson, vagy a sütőd szélén, ahol kisebb intenzitású a hő, sűrűn megforgatva, a páclével időnként kenegetve grillezzd 10-15 percig.

Süsd tovább közepesen erős parázson 6-8 percig, de már ne kenegesd! Pihentesd lefedve 5-8 percig!

Tálald grillezett csemegekukoricával, édesburgonya pürével!

Tipp: 

Az édesburgonyát ne főzd! Tedd megmosva, de héjasan kevés olajjal megkent alufóliába! Csomagold szorosra, tedd a grill szélére, lassan süsd 35-40 percig! Hámozd meg, törd össze villával, kevered ki vajjal, tejszínnel, ízesítsd sóval, fűszerezd őrölt római köménnyel!