Keverd el a tasak tartalmának kb. 2/3-t (16-18g) 1 dl olajban, alaposan forgasd át benne a a pulykamellfilé szeleteket. Hagyd pihenni szobahőmérsékleten 35-45 percig, vagy hűtőben akár 16 órán keresztül!
Vágd fel a padlizsánt hosszában kb. 1 cm-es szelekre, a cukkiniket szintén hosszában, kb. fél cm-es szeletekre, a parikákat és a lilahagymát negyedekre! Szórd meg egyenletesen a szeleteket a maradék 1-1,5 tk (5-7g) ZÖLDFŰSZERES GRILL FŰSZERKEVERÉKkel, keverd át a maradék 2 ek olajjal, tedd félre fél órára!
A padlizsán szeleteket nyomkodd ki óvatosan, hogy a csípős, kesernyés leve kifolyjon! A zöldségeket grillezd erősebb parázs felett 3-4 percig, a kész zöldségeket tedd félre!
Közepes erősségű parázson grillezd a puykamell szeleteket 10-12 percig, 2-3 percenkét megforgatva! Pihentesd 4-5 percig, vágd ízlés szerinti darabokra.
Tálald zöld salátaleveleken – először a grillezett zöldségeket, erre halmozd a húst, majd öntsük le a fokhagymás-joghurtos dresszinggel! Díszítsd frissen vágott petrezselyemzölddel, esetleg oreganó levelekkel!