A vékonyra csíkozott húst szórd meg egyenletesen a fűszerkeverékkel, adj hozzá 4-5 evőkanál (kb. 50 ml) olajat, alaposan keverd át a húscsíkokat.

Szobahőmérsékleten hagyd állni 8-10 percig.

Forróra előmelegített serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül süsd készre húsfajtától függően.

GYROS

FŰSZERKEVERÉK

A tasak tartalma kb. 1-1,2 kg hús fűszerezéséhez elegendő. Elsősorban gyorsan elkészíthető szárnyas húsokhoz (csirkemell, pulykamell) ajánljuk, de sertés, borjú, akár bárányhús fűszerezésére is kiváló. Magasabb zsírtartalmú joghurttal elkeverve remek mártógatóst vagy a pitába locsolható dresszinget készíthetsz vele.

ÖSSZETEVŐK:

Étkezési só 47%, őrölt édespaprika, őrölt szárított fokhagyma, őrölt szárított vöröshagyma, őrölt rómaikömény, őrölt kakukkfű, őrölt cayenne bors, oregánó, őrölt koriander, őrölt fehér MUSTÁR, őrölt kurkuma, őrölt fekete bors, fűszerkeverék, őrölt szárított petrezselyem, majoránna.
Nyomokban SZEZÁMMAGOT, ZELLERT, GLUTÉNT, SZÓJÁT ÉS FÖLDIMOGYORÓT tartalmazhat.

GYROS

FŰSZERKEVERÉK

A vékonyra csíkozott húst szórd meg egyenletesen a fűszerkeverékkel, adj hozzá 4-5 evőkanál (kb. 50 ml) olajat, alaposan keverd át a húscsíkokat.

Szobahőmérsékleten hagyd állni 8-10 percig.

Forróra előmelegített serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül süsd készre húsfajtától függően.

A tasak tartalma kb. 1-1,2 kg hús fűszerezéséhez elegendő. Elsősorban gyorsan elkészíthető szárnyas húsokhoz (csirkemell, pulykamell) ajánljuk, de sertés, borjú, akár bárányhús fűszerezésére is kiváló. Magasabb zsírtartalmú joghurttal elkeverve remek mártógatóst vagy a pitába locsolható dresszinget készíthetsz vele.

ÖSSZETEVŐK:

Étkezési só 47%, őrölt édespaprika, őrölt szárított fokhagyma, őrölt szárított vöröshagyma, őrölt rómaikömény, őrölt kakukkfű, őrölt cayenne bors, oregánó, őrölt koriander, őrölt fehér MUSTÁR, őrölt kurkuma, őrölt fekete bors, fűszerkeverék, őrölt szárított petrezselyem, majoránna.
Nyomokban SZEZÁMMAGOT, ZELLERT, GLUTÉNT, SZÓJÁT ÉS FÖLDIMOGYORÓT tartalmazhat.